Harmathné Karakás Márta csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
- 0,5 kg túró
- 6 tojás
- 1 pohár tejföl (2 dl)
- 16 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 14 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1-2 narancs reszelt héja és leve
- porcukor
Elkészítése:
A túrót a tojásokkal jól kikeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, majd a cukrokat, és ezekkel is alaposan elkeverjük. Mehet hozzá a sütőporral elkevert liszt, majd a narancsok lereszelt héja és kifacsart leve. Egy közepes méretű (30×20) tepsibe öntjük a tésztát, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Meleg ribizli mártással tálalhatjuk.