Kovács Barbara csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
- 250 g finomliszt
- 90 g porcukor
- 2 ek méz
- 125 g vaj(hideg)
- 1 db tojás
- 1 ek mézeskalács fűszerkeverék
- 1 csipet só
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal. Hozzáadjuk a porcukrot, a fűszer-keveréket, a tojást, a mézes és egy csipet sót, majd összegyúrjuk a tésztát. Ha a tészta összeállt, akkor fóliába csavarva fél órára a hűtőbe tesszük. A tésztát fél centiméter vastagra nyújtjuk, majd a belisztezett pecséteket belenyomkodjuk. Egy megfelelő méretű pohár segítségével kiszaggatjuk a korongokat, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.185 fokra előmelegített sütőben hő légkeveréssel 8-10 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Felesben teljes kiőrlésű lisztből is csinálhatjuk.