Vasy Orbán Katalin csoporttagunk receptje alapján
Hozzávalók:
- 10 dkg túró
- 1 tojás
- 1 evőkanál zabpehely
- 4 evőkanál búzadara
- 1 vaníliás cukor (bourbon)
- fél citrom
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- fél teáskanál nádcukor
- meggy
- só
Elkészítés: A túrót, tojást, zabpelyhet, búzadarát, vaníliás cukrot, valamint a citrom levét, és egy csipet sót összekeverjük, és 20 percig állni hagyjuk, hogy a dara és a zabpehely megszívják magukat. Miközben pihentetünk, a prézlit a nádcukorral megpirítjuk. A korábban készített anyagból gombócokat formálunk és a közepébe magozott meggyet teszünk. Forró vízben főzzük, majd miután feljött a víz tetejére, még 1-2 percet forraljuk. Ezután a prézliben megforgatjuk, és tálalhatjuk.