Medvehagymás kifli

recept leírása

Hamburger Kitti csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 g élesztő
1 dl tej
1 dl víz
1 ek cukor
25 dkg vaj
3 kk só
Medvehagyma ízlés szerint

Elkészítés:
Az élesztőt pici cukorral felfuttatjuk tejben. A lisztbe belerakjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, cukrot, és a vizet. A tésztát dagasztjuk, hozzáadjuk az olvasztott vajat és a medvehagymát. Kelesztjük fél órát. Amikor megkelt lisztezett deszkára öntjük és kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát feldaraboljuk, a szélesebb részénél bevágjuk,majd feltekerjük. Kiflit formázunk belőle. Olajjal megkenjük. 180 fokon kb 15-20 perc alatt készre sütjük.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Hozzávalók

No data was found

Elkészítés lépései

No data was found

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek
Farsangi fánk gyerekeknek

Bababarát fánk

Paradicsomleves gyerekeknek ManóMenü

11. hónaptól adható – paradicsomleves

Édesburgonyás pogácsa