Marharagus rakott édesburgonya karfiolpürével

recept leírása

Vikker Viktória csoporttagunk receptje alapján.

Számos finom és kipróbált receptet találsz a weboldalon -> ManóMenü/receptek

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Hozzávalók

10 dkg marha fehérpecsenye
1 kicsi vöröshagyma fele
1 kis gerezd fokhagyma
1 közepes paradicsom
1,5 tk pirospaprika
1 csipet só és fehérbors
1 nagyobb édesburgonya
40 gramm karfiol
1 kk vaj
2 szelet sajt

Elkészítés lépései

1
A paradicsom héját lehúzzuk, magját kikaparjuk, a húsát kockára vágjuk.
2
A húst ledaráljuk. A hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, kevés olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst. A hússal együtt tovább dinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszereket. Felöntjük kb 1 dl vízzel és fedő alatt fél órát főzzük. Ha szükséges időközben pótolhatjuk a vizet.
3
Ez alatt előtároljuk a karikára vágott édesburgonyát. A karfiolt megpároljuk, majd a vajjal együtt leturmixoljuk.
4
Amikor elkészült a ragu kerámia tálba rétegezzük az alapanyagokat. Egy sor édesburgonya alulra, rá a marharagu, majd megint egy sor édesburgonya, ismét ragu, erre kenünk egy réteg karfiol pürét.
5
Betesszük a sütőbe 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Mielőtt elkészül, tetejére tesszük a sajtot.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek
1 éves kortól adható püré

Karalábé és édesburgonya püré

Paella

Farsangi fánk gyerekeknek

Bababarát fánk