ManóMenü almás-fahéjas keksz

recept leírása

Bizonyára értesültetek róla, hogy finom és egészséges zabkása keverékekkel bővítettük a sajátmárkás termékeinket. Számos módon fel lehet használni a zabkását, hoztam is az első olyan receptet, amit el tudtok készíteni belőlük

Számos finom és kipróbált receptet találsz a weboldalon -> ManóMenü/receptek

Hozzávalók

40 g olajos mag aprítva ( én most diót, mandulát és napraforgót használtam)
20 g őrölt lenmag
25 g tk tönkölyliszt
1/2 teáskanál fahéj vagy mézeskalács fűszerkeverék
2 evőkanál méz
1 tojás
37 g vaj

Elkészítés lépései

1
A száraz hozzávalókat alaposan összekeverjük.
2
Majd a nedves hozzávalókat is elkeverjük, és lassan hozzáadjuk a száraz keveréket.
3
Kb 10-12 egyforma golyót formázunk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe kilapogatjuk.
4
Fontos, hogy a kekszek között hagyj legalább 2 cm helyet, mert megnőnek!
5
170 fokos alsó-felső sütéssel 13-15 perc alatt készre sütjük!
Ha minden alapanyag már bevezetésre került, kínálhatod gyermekednek.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek

Sütőtökös keksz / 9-10 hónapos kortól

finom sütőtök krémleves

Sütőtök krémleves

őszi gyümölcsökből készült muffin

ALMÁS-KÖRTÉS MINI MUFFIN