Kiss Cintia csoporttagunk receptje alapján.
Málnás szülinapi torta
recept leírása
Hozzávalók
Babapiskóta
500 g mascarpone
2 dl növényi tejszín
1 cs zselatinfix
Málna
Vaníliás cukor
Elkészítés lépései
1
A tortaforma alját és körbe kirakjuk babapiskótával.
2
A málnát pépesítsük egy botmixerrel vagy villával, majd szűrjük át egy szitán, hogy eltávolítsuk a magokat (ha szeretnénk simább krémet).
3
Tejszín habosítása: először verd fel a növényi tejszínt kemény habbá, hogy a krém könnyebb és habosabb legyen.
4
Mascarpone hozzáadása: a felvert tejszínhez keverd hozzá a mascarponét. Fontos, hogy a mascarpone lágy legyen, így könnyebb lesz elkeverni.
5
Málna hozzáadása: a krémhez add hozzá a pépesített málnát.
6
Vaníliás cukor és zselatinfix hozzáadása: Add hozzá a vaníliás cukrot ízlés szerint, és keverd bele a zselatinfixet is, hogy a krém stabil maradjon a hűtés során.
7
A tortaformába rakunk egy réteg krémet, majd egy réteg málnát, és újra krémet. Ha nem szeretnénk bele egész málnát tenni, akkor csak öntsük bele a krémet.
8
Legalább 3 órára tegyük hűtőbe. Tetszés szerint díszítsük.
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.
További receptek