Kiss Katalin csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók 4 személyre:
- 8 db kifli
- 4 db házi tojás
- 4 db közepes alma
- 1 kis üveg házi lekvár
- 150 g nádcukor
- 1 csapott ek fahéj
- 6 dl tej ( növényi tejet is használhatunk)
- csipet só
Elkészítése:
A kifliket felkarikázzuk. Jó nagy tálba tesszük, a tojások sárgájával, tejjel, cukorral alaposan összeforgatjuk, hagyjuk állni. Az almákat lereszeljük, majd kinyomkodjuk a levét és fahéjjal ízesítjük.( ha savanykásabb az alma akkor adhatunk hozzá egy kevés cukrot is)Egy jénait kivajazunk, a tejes-tojásos cukros kiflis egyveleg felét eloszlatjuk benne. Erre tesszük rá a fahéjas alma masszát, majd a maradék kiflit eloszlatjuk az alma tetején. Megkenjük a tetejét bőven lekvárral. Előmelegített sütőben légkeverésen 180fokon kb 20perc alatt készre sütjük. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. Az így kapott habba beleforgatunk 2 ek lekvárt. A habot egyenletesen eloszlatjuk a kiflik tetején és visszatesszük a sütőbe. Addig sütjük, míg a hab meg nem barnul.
Tipp:
A kifli helyett használhatunk kalácsot is. Ha nem friss hanem „ másnapos” akkor még finomabb lesz az eredmény. A habba pici cukrot és pár csepp citrom levét is tehetünk.