Gergán Adrienn csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
- 6-8 db csirkecomb
- 2 db sárgarépa
- 2 db vöröshagyma
- 1 db kukoricakonzerv
- 1 bögre rizs
- 500 ml víz vagy alaplé
- ízlés szerint só, bors, egyéb fűszerek
- szükség szerint olaj
Elkészítés:
A csirkecombot megmossuk, megszárítjuk, ízlés szerint fűszerezzük. A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük. A sárgarépát lereszeljük. A hagymát és a répát egy kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kukoricát a levével együtt, felöntjük az alap lével, hozzáadjuk a rizst és pár percig együtt főzzük. A zöldséges keveréket egy nagyobb, magas falú tepsibe tesszük. Rátesszük a fűszeres csirkecombokat, majd lefedve kb. 40 percig sütjük 200 fokon. Ezután a fóliát eltávolítjuk, majd további 10-15 percig sütjük.