Denk-Szabó Viktória csoporttagunk receptje alapján
Hozzávalók a tésztához:
- 300 g liszt
- 2 g élesztő
- 2 tojássárgája
- 2 dl tej (lehet növényi is)
- 50 g vaj
- só (ízlés szerint)
Hozzávalók a feltéthez:
- 300g tejföl
- 1 tojás sárgája
- csirkemell sonka
- újhagyma
- paradicsom
- sajt
Elkészítés: Az élesztőt a tejben egy kis cukorral és egy evőkanál liszttel felfuttatjuk. A hozzávalókat összekeverjük-összedolgozzuk, és nagyjából fél órát kelesztjük. (Nokedliszerű tésztát kapunk.)
Egy nagy tepsit belisztezünk, és olajos kézzel belenyújtjuk a tésztát. A feltét alapanyagait összekeverjük, és a tésztára kenjük, ezután 180°-os előmelegített sütőben légkeveréssel 18-20 percig sütjük.
Tipp: A feltét lehet bármilyen hús, hal, zöldség, sajt…