Kondász Erdődi Leona csoporttagunk receptje alapján
Hozzávalók:
250 g lencse
1 kis fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 tojás (+a panírozáshoz)
1 tk pirospaprika
Só
Bors
Olaj
Liszt
Zsemlemorzsa
Elkészítés:
A lencsét 7-8 dl sós vízben kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük és még melegen összetörjük villával. A finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát 2 evőkanál olajon lepirítjuk és a pépesített lencséhez adjuk, majd belerakjuk a fűszereket és a tojást. Ha lágy lett a tészta zsemlemorzsával lehet az állagán javítani. Vizes kézzel megformázzuk, bepanírozzuk és kisütjük.
Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:
IOS: ITT TÖLTHETED LE
Android: ITT TÖLTHETED LE