Morvai Brigitta csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
- brokkoli
- lazac
- hagyma
- olaj/vaj/margarin
- só ( ízlés szerint)
- szerecsendió ( ízlés szerint)
- húsleves alaplé
- sajt ( reszelve)
- tejszín
- citrom
- lasagna tészta ( kész tésztát használtunk)
- mozarella golyó
Elkészítés:
Megdinszteljük a hagymát vajon, hozzáadjuk a húsleves alaplevet, a tejszínt és a reszelt sajtot, majd sóval, szerecsendióval és a kifacsart citrom levével ízesítjük é összefőzzük. A brokkolit elő főzzük. A lazacot csíkokra vágjuk. Előkészítünk egy jénai tálat. A tál aljába szószt teszünk, majd rá a tészta, a lazac, a brokkoli és a mozarella golyó. Ezt addig ismételjük, míg az alapanyagaink elfogynak. Arra ügyeljünk, hogy szósz legyen az utolsó réteg. 180 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd reszelünk rá sajtot és visszatesszük a sütőbe újabb 15 percre.