Gál Bea csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók :
Golyókhoz:
- 20 db aszalt datolya (egy csésze)
- 2 dl meleg víz
- 8 dkg kókuszreszelék
- 1 ek karob por (púpos, vagy kakaót használhatsz helyette)
- fahéj ízlés szerint
- vanília ízlés szerint
Hempergetéshez:
- 4 dkg kókusz reszelék
Elkészítés:
A datolyát megmossuk és egy kis tálba tesszük, majd a meleg vízzel leöntjük és áztatni hagyjuk, hogy megpuhuljon. Majd a megpuhult datolyákat a többi hozzávalóval együtt egy aprítóba tesszük – ez lehet elektromos aprítógép is. Aprítás közben, ha szükséges, a datolya áztató vízéből annyit tegyünk hozzá, hogy formázható, krémes állagú legyen. A masszából formázzunk golyókat, és forgassuk bele kókuszreszelékbe.