Kevert gyümölcsös 12 hónapos kortól

recept leírása

Számos finom és kipróbált receptet találsz a weboldalon -> ManóMenü/receptek

Hozzávalók

4 tojás
15 dkg vaj vagy margarin
8 dkg porcukor
Fél reszelt citromhéj
6 dkg liszt
5 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 nagy marék magozott meggy (vagy áfonya, cseresznye, ribiszke, szeder) de aprított szilvával is finom
1 evőkanál finomliszt
a tepsihez:
2 dkg vaj
1 evőkanál finomliszt
a tetejére:
5 dkg durvára tört dió vagy napraforgómag

Elkészítés lépései

1
A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket kemény habbá verjük.
2
A vajat vagy a margarint konyhai robotgéppel habosra keverjük, majd a cukorral, a citromhéjjal, egy kevés sóval és az egyesével hozzáadott tojássárgájával 1-1 percig keverjük.
3
A lisztet a sütőporral össze szitáljuk, és 2-3 adagban a vajas masszával összedolgozzuk. Végül a tojáshabot óvatosan beleforgatjuk.
4
A gyümölcsöt 1 evőkanál liszttel összeforgatjuk, nehogy a tésztába süllyedjen.
5
Egy közepes nagyságú tepsit a vajjal kikenünk, és a liszttel meghintünk, majd a masszát belesimítjuk.
6
A gyümölcsöt egyenletesen szétosztjuk rajta, és a tetejét a dióval megszórjuk.
7
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és a tepsit betoljuk, ekkor a hőmérsékletet 180 fokra mérsékeljük, majd a süteményt 20-25 percig sütjük.
8
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta teljesen átsült-e. Amikor kész, kivesszük, és egy kicsit hűlni hagyjuk, majd felszeletelve tálaljuk.
A recept a Kifli támogatásával készült.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek

Csirke nuggets gyerekeknek

keksz babáknak, gyerekeknek

Édesburgonyás babakeksz

lencse bolognai gyerekeknek ebéd ötlet

Lencse bolognai