Kelt gofri

recept leírása

Eperjesiné Pető Beatrix csoporttagunk receptje alapján. Facebook csoportunkhoz itt tudsz csatlakozni -> ManóMenü | Facebook

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted: IOS: ITT TÖLTHETED LE,  Android: ITT TÖLTHETED LE

Hozzávalók

150 ml tej
150 g vaj
350 g búzaliszt
1 tasak instant élesztő
1 ek cukor
1 tasak vaníliás cukor
2 db tojás
125 g jégcukor

Elkészítés lépései

1
A tejet felmelegítjük és felolvasztjuk benne a vajat.
2
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a jégcukor kivételével a többi hozzávalót.
3
Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk.
3
A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
4
Ezután gyúrjuk bele a kimért jégcukrot. Előmelegítjük a gofrisütőt.
5
A gofrisütőt közepes hőmérsékletre visszakapcsoljuk és zsiradékkal megkenjük.
6
A tésztát adagonként (egyenként kb. 1 púpos evőkanál) a sütőre öntjük és aranybarnára sütjük.
7
A gofrikat sütőrácson hagyjuk kihűlni és még melegen vanília mártással és eperszósszal tálaljuk.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek

Karácsonyi csokis muffin

Diós – mákos babacsinta

ManóMenü minikuglóf