Vadászné Hochstein Mónika csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
- 2 csomag baba keksz (hosszúkás kb.60 db)
- 0,5 kg túró
- 1/2 pohár joghurt
- 1 őszibarack
- 10 dkg nádcukor
Díszítéshez:
- őszibarack
- tortakrém
Elkészítés:
Az összetevőket turmixba tesszük és jól összedolgozzuk,hogy jó krémes legyen. A keksz 1/3-át tálcára tesszük szorosan egymás mellé és a krémmel megkenjük,majd a tetejére még egy sor kekszet rakunk,majd krémet rá és kekszet ismét. A torta alapunkat betesszük a hűtőbe egy éjszakára, hogy a keksz kellőképpen megpuhuljon. Rajzoljunk egy macit egy lapra és vágjuk ki,majd tegyük a torta tetejére, így késsel körbe tudjuk vágni. A maradék krémmel megkenjük a tetejét és az oldalát is. Díszítéshez is az alap krémet használjuk őszibarackot adunk hozzá többet,hogy sárgább legyen, majd egy zacskóba tesszük és így megrajzoljuk a maci fejét, kezeit és lábait is.
Tipp:
Ha van maci formánk a torta elkészítése sokkal egyszerűbb, mert mindent a maci formába teszünk a leírtak alapján, végül pedig díszítjük.