Karobos keksz

recept leírása

A karobot azért célszerű kakaópor helyett használni, mert finom, változatosságot hoz a mindennapokba és nem tartalmaz serkentő hatású anyagot. A karob nem tartalmaz glutént, laktózt, koleszterint és nátriumszegény is, úgyhogy gyerekek is nyugodtan fogyaszthatják, nem fognak felpörögni tőle 🙂 A karob zabkásával keverve egy tápláló és egészséges kombináció, épp ezért mi is ezzel gazdagítjuk az egyik zabkásánkat -> ManóMenü zabkásák.

Számos finom és kipróbált receptet találsz a weboldalon -> ManóMenü/receptek

Hozzávalók

150 g érett banán
1 tojás
30 g ManóMenü sütőolaj vagy 25 g vaj
1 evőkanál méz ( elhagyható)

Elkészítés lépései

1
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra felső/alsó sütés.
2
A banánt meghámozzuk, és egy tálban villával összetörjük.
3
A nedves hozzávalókat botmixerrel összekeverjük, hogy homogén tésztát kapjunk, ehhez hozzákeverjük a zabkását.
4
A masszából lapos keksz formákat formázunk vizes kézzel, majd a sütőpapíros tepsibe tesszük, 180°C-on a középső rácson 10-12 perc alatt készre sütjük majd hagyjuk hűlni a rácson.
Tipp: A tetejét aprított olajos magvakkal is megszórhatjuk.
A recept a Kifli támogatásával készült.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek
őszi gyümölcsökből készült muffin

ALMÁS-KÖRTÉS MINI MUFFIN

mogyoró bevezetése mogyorós banán palacsintával

Mogyorós banánpalacsinta

Gyors zöldségkrémleves