Kalács II.

recept leírása

Tóth-Pallós Anita kedves csoporttagunk által elkészített recept alapján

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej vagy növényi tej
  • 5 dkg porcukor
  • csipet só
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 1 tojás sárgája
  • 1 vanília rúd kikapart magja
  • 1 dkg kakaópor
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, majd beleszórjuk az élesztőt. Ha felfutott a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Ha megkelt annyi felé vesszük a tésztát ahány szálból szeretnénk fonni. Ha végeztünk a fonással, formába tesszük, majd fel órát még kelni hagyjuk. 180 fokon megsütjük. 

Hozzávalók

No data was found

Elkészítés lépései

No data was found

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek

Paella

Farsangi fánk gyerekeknek

Bababarát fánk

Madártej recept

Madártej