Végvári Ildikó csoporttagunk receptje alapján
Hozzávalók:
2-3 szem burgonya
Só
Bors
Pirospaprika
Kevés olaj
Zsemlemorzsa
Pulykamell
½ fej vöröshagyma
Fokhagyma
Kakukkfű
Leves alaplé
Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával és kevés olaj hozzáadásával összeforgatjuk. Szilikon lapon 210 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Mikor már majdnem puha megszórjuk zsemlemorzsával, és tovább sütjük. Egyszer még átforgatjuk, hogy mindenhol jó ropogós legyen. Belül finom puha marad. A pulykamellet csíkokra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, borsot, kakukkfüvet. Viszonylag nagy lángon pirítjuk, mikor már átfordítva is pirult, akkor hozzáadjuk a sót. Húsleves alap lével felöntjük. Lefedve puhára főzzük. Mikor már megfőtt levesszük a fedőt és elfőzzük a levét.
Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:
IOS: ITT TÖLTHETED LE
Android: ITT TÖLTHETED LE