Kakaós, kókuszos és diós keksz

recept leírása

Harmathné Karakàs Márta csoporttagunk receptje alapján.

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Hozzávalók

Hozzávalók
Száraz
450 g liszt
1 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
Nedves:
180 g porcukor
250 g szoba hőmérsékletű margarin vagy vaj (Vénusz vajízű vagy vaníliaízű margarin sokat dob az ízén)
1 tojás
3 tojás sárgája
Töltelék:
40 g dió
10 g kakaó
40 g kókuszreszelék

Elkészítés lépései

1
A nedves hozzávalókat habosra keverjük robotgéppel.
2
A száraz hozzávalókat összekeverjük és a nedvesbe keverjük. Nagyon ragadós tésztát kapunk.
3
5-10 percet hagyjuk állni és nagyon jól gyúrható formázható tésztává válik. 3 részre osztjuk a tésztát és a három fajta töltelékkel ízesítjük.
4
A kinyomóba töltött szoba hőmérsékletű tésztát hideg és zsírmentes tepsibe nyomjuk.
5
A hideg tepsi nem szoba hőmérsékletet jelenti, hanem azt, hogy a hűtőbe be kell rakni. Odatartjuk a kinyomót a tepsihez és megnyomjuk.
6
Várunk pár másodpercet és lassan felemeljük a kinyomót. Így a tészta a tepsihez ragad és szép mintát kapunk.
7
Ha egy minta nem sikerül és már nem zsírmentes a tepsi vagy nem hideg akkor valószínűleg már nem fog tapadni a tészta és nem válik le a kinyomóról.
8
200 fokon alul felül sütéssel 8-10 perc alatt készre sül.
9
Azt kell figyelni, hogy ha már kicsit megpirul az alja, akkor ki kell venni.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek
Zabból és édesburgonyából készült baba rágcsálni való

Zabos édesburgonyás babarágcsa

Macis pizza gyerekeknek

chia puding gyümölccsel

Gyümölcsös chia puding