Nyirőné Sebestyén Bernadett csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1,5dl langyos cukros tej
- 1 tojássárgája
- 3 dkg élesztő
- 2 ek étolaj
- csipet só
- 3 evőkanál cukor
- egy vaníliás cukor
Elkészítés:
Élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk amit ketté veszünk. Az egyik felébe annyi kakaóport gyúrunk,hogy szép kakaós színe legyen. Kinyújtjuk a kakaós tésztát,majd rá nyújtjuk a fehéret is. Egy pizza vágó segítségével ujjnyi vastag csíkokat vágunk. Feltekerjük és szilikon muffin formába tesszük a kis csigákat és ott kelesztjük kb. 20percig. Előmelegített légkeveréses sütőben 160 fokon kb. 20 percig sütjük. Mielőtt betesszük a sütőbe,locsoljuk meg kevés cukros tejjel a muffinkák tetejét. Mikor könnyedén kijönnek a formából már készen is vannak.