Kakaós banános zabkása

recept leírása

Miért kínáljunk a gyermekünknek zabkását?

Mert az egyik legjobb gabonaféle, hiszen rengeteg felhasználhatósága van és remek a tápanyagtartalma (rostok, szénhidrátok, fehérjék, zsiradékok, vitaminok és ásványi anyagok) emiatt igen jelentős egészségtani szerepet tölt be az élelmiszerek között.

A zabkása egy tápanyagokban gazdag étel, olyan vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, amely hozzájárul gyermeked növekedéséhez és fejlődéséhez.

Rosttartalma miatt jó az emésztésnek, B vitamin tartalmának köszönhetően jól hat az idegekre és az agyműködésre, magas vastartalma pedig serkenti a vérképződést.

Többféle ízben megtalálhatod a ManóMenü webshopban -> shop.manomenu.hu/zabkásák

Hozzávalók

Zabkása
A zabkásához ízlés szerint: tej, növényi tej, víz vagy gyümölcslé
Kakaópor vagy karobpor
Banán
Ízlés szerint darált magvak (most darált dió, mandula és napraforgómag)

Elkészítés lépései

1
Készítsd el a zabkását ízlés szerint - használhatsz tejet, növényi tejet, vizet vagy gyümölcslevet
2
Ha elkészült keverj hozzá kakaóport vagy karobport ízlés szerint - vagy akár mind a kettőt
3
Fél banánt szeletelj fel, majd vágj ki belőle formákat - kiszúrókkal könnyebb. Kiszúrókat találsz itt -> shop.manomenu.hu/kiszúrók
4
A leeső darabokat villával törd össze és keverd a kásához. Ez fogja édesíteni
Darált magvakkal még gazdagabbá teheted én most diót, mandulát és napraforgómagot használtam.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek
kakaó nem csak gyerekeknek

Banános habos forrócsoki

ManóMenü házi mézeskalács fűszerkeverék

Házi mézeskalács fűszerkeverék

Egyszerű ünnepi koszorú

Gyümölcsös koszorú levelestésztából