Joghurtos pempő almás – rebarbarás öntettel /Anya + baba adag / 11-12 hó

recept leírása

Számos finom és kipróbált receptet találsz a weboldalon -> ManóMenü/receptek

Nézz szét webshopunkban is -> www.shop.manomenu.hu

Hozzávalók

2 evőkanál rizspehely
4 evőkanál zabpehely
1 alma
1 szál rebarbara
1 kávéskanál nyírfacukor
1 pohár bio natúr joghurt
csipetnyi fahéj
¾ bögre víz

Elkészítés lépései

1
A vizet feltesszük forrni egy edénybe. Ha felforrt, hozzáadjuk a zabpelyhet , hagyjuk felforrni, majd kb 1-2 perc után hozzátesszük a rizspelyhet, és lezárjuk.
2
Fedőt teszünk rá és félretesszük puhulni.
3
Közben a rebarbarát megpucoljuk / kés segítségével lehúzzuk a megvastagodott szár részt /, kisebb darabokra vágjuk. Az almát is meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és felkockázzuk.
4
A rebarbarát és az almát a fahéjjal megpárolom. / Nem kell sokáig párolni, mert mindkettő nagyon hamar elkészül /.
5
Ha kész, botmixerrel aprítsuk össze, és keverjük hozzá a nyírfacukrot.
6
Az elkészült megdagadt pempőről vegyük le a fedőt és keverjük el a joghurttal.
7
Tegyük a joghurtos masszát tálkába, és a tetejére kanalazzunk az öntetből

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.