Páldi Nikolett csoporttagunk receptje alapján
Hozzávalók:
A gombócokhoz:
50 dkg darált csirkemell
5 dkg zsemlemorzsa
1 vöröshagyma
1 tojás
1 tk só
1 gerezd fokhagyma
1 csipet szerecsendió
Bors
A mártáshoz:
3 dl tejszín
1 tk liszt
1 cs petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A darált húst belerakjuk egy tálba, hozzákeverjük a tojást, zsemlemorzsát, az apróra vágott vöröshagymát, pici szerecsendiót, fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Nedves kézzel gombócokat formázunk és előmelegített olajon elősütjük a golyókat (kb 5 perc alatt ). A mártáshoz összekeverjük a tejszínt, lisztet, fokhagymát és a csokor petrezselymet. Az elősütött gombócokat tepsibe rakjuk, leöntjük a szósszal és 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:
IOS: ITT TÖLTHETED LE
Android: ITT TÖLTHETED LE