Házikenyér

recept leírása

A házi kenyér legfinomabb házi lekvárral, melynek receptjét itt találod ManóMenü/házi lekvár.

Nézz szét webshopunkban is -> www.shop.manomenu.hu

Hozzávalók

1kg liszt ( 1/3 tönkölyliszt, 1/3 BL80 liszt, 1/3 Alakor liszt)
2,5 dkg élesztő
Fél ek só
1 kk cukor az élesztőhöz
4 dl víz

Elkészítés lépései

1
Dagasztás és kelést követően formázzuk, majd fél óra pihentetés után 220 fokon kb 45 percig sütjük ( előtte a tetejét megvágjuk, majd vízzel megkenjük).
2
Az első 20 percben ne nyisd ki az ajtót de utána 10 percenként megkenjük a tetejét vízzel.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek
Sült zöldségfőzelék

Sült zöldségfőzelék

édesburgonyával készült rágnivaló babáknak

Zabos édesburgonyás babarágcsa

brassói recept bababarát verzióban

Baba brassói édesburgonyával