Páldi Nikolett csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- só
- cukor
- 2 ek olaj
- víz
Feltéthez:
- házi paradicsomlé
- só
- fokhagyma
- oergáno
- bazsalikom
- rozmaring
- mozarella
- feltét ( ízlés szerint)
Elkészítés:
A lisztet összemorzsoljuk az élesztővel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi vizet,hogy összeálljon a tészta. Kinyújtjuk a tésztát. Házi paradicsomléből egy kis rántással sűrű szószt készítünk,amibe tetszés szerinti fűszereket teszünk.( most: só, fokhagyma, oregánó, bazsalikom, rozmaring) Rákenjük a tésztára,rátépkedünk egy mozzarellát és tetszés szerinti feltéttel ízesítjük, majd sütőben készre sütjük.
Tipp:
A tészta pihentetés nélkül is nagyon finom.