Házi mézeskalács fűszerkeverék

recept leírása

Sokféle variációja van a keverékként megvásárolható mézeskalács fűszernek, és sok nem is túl ízletes, mert vagy túl csípős ( sok benne a gyömbér) vagy nagyon keserű, mert a szegfűszeg és a fahéj arányát nem találják el.

Bevallom én elég kritikus vagyok ha fűszerekről van szó, így most már 3-4 éve én készítem ilyenkor ősz elején a saját mézeskalács fűszerkeverékemet, mert ez ℙ𝕆ℕ𝕋 𝕁Ó!

Nem csak a sütikbe, hanem a párolt gyümölcsökhöz, a forralt borba, de még a kávémba is ezt szórok ősztől tavaszig.

Ha házilag készíted el a saját keveréked akkor teljesen saját ízlésedre tudod szabni, így akár ki is hagyhatod azt az összetevőt amit kevésbé szívlelsz ❤

Hozzávalók

5 teáskanál fahéj
2 teáskanál gyömbér
1 teáskanál szegfűszeg
1 teáskanál szegfűbors
1/2 teáskanál szerecsendió
1 vaníliarúd kikapart magja
és a ráadás 1-2 csillagánizs csak úgy hanyagul beledobva a keverékbe

Elkészítés lépései

A hozzávalókat összekeverjük. Jól záródó kis edénybe hónapokig eláll, de addigra úgyis elhasználod :)

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek
kakaó nem csak gyerekeknek

Banános habos forrócsoki

Egyszerű ünnepi koszorú

Gyümölcsös koszorú levelestésztából

Karácsonyra mandulás csillag

Mandulás csillagok