Házi lekvár

recept leírása

A leghagyományosabbnak tekinthető házilekvárok szilvából vagy sárgabarackból készülnek, de manapság már szinte az összes gyümölcsből készítenek lekvárokat, mi pedig nagyszerű recepttel és praktikus eszközökkel szeretnénk megkönnyíteni számotokra a befőzést.

Konyhai kiegészítőinket megtaláljátok a shopban -> shop.manomenu.hu/konyhai kiegészítők

Lekvárkészítésről szóló youtube videóm elérhető az alábbi linken -> ManóMenü/Házi lekvár készítése cukor és tartósítószer mentesen

Hozzávalók

2 kg gyümölcs (lehet fagyasztott is)
Kb 15 g pektin

Elkészítés lépései

1
A gyümölcsöt átválogatjuk, alaposan megmossuk, daraboljuk, majd egy főzőedénybe öntjük.
2
Addig főzzük a gyümölcsöt a kimért pektinnel, amíg a víz nagy része nem távozik, majd botmixerrel a kívánt állagra törjük a gyümölcsöt.
3
Nagyon alaposan elmosott és kifőzött kis űrtartalmú üvegekbe töltjük a lekvárt még forrón, az üveg tetejéig.
4
Majd rátesszük az új tetőt, és fejre fordítjuk.
5
Így tesszük 1 napra meleg helyre (dunsztoljuk) majd hűvös száraz helyen tároljuk! Felbontás után 3-4 napon belül el kell fogyasztani.
Édesítés a gyümölcs édességétől függően használható, de el is hagyható. Alaposan megmosott, majd szárított darált aszalvánnyal (pl. datolya, aszalt szilva, mazsola, stb) is édesíthető.

Számos finom és kipróbált receptet találsz a weboldalon -> ManóMenü/receptek

Nézz szét webshopunkban is -> www.shop.manomenu.hu

A recept a Kifli támogatásával készült.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek
kakaó nem csak gyerekeknek

Banános habos forrócsoki

ManóMenü házi mézeskalács fűszerkeverék

Házi mézeskalács fűszerkeverék

Egyszerű ünnepi koszorú

Gyümölcsös koszorú levelestésztából