Vági-Szatmari Andrea csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- 3 dl tejföl
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 vaníliás cukor
- 1,5 dl olaj
- 1 cs vaníliás pudingpor
- kakaópor
Elkészítés:
Az egészet jól összedolgozzuk (kivéve a kakaóport, és a pudingot). Kb. 3 szedőkanálnyi tésztát kiveszünk a masszából és összekeverjük a kakaóporral. A kakaóporos masszát kanállal beletöltjük a maci kezeibe, lábaiba és a fejébe nagyjából 2/3-áig a formának, utána ráöntjük a nem kakaóporos tésztát is a teljes forma 2/3-áig. Ez után sütőbe tesszük és 150 fokon alul-felülsütésen kb. negyed óráig sütjük. Végül megfőzzük a pudingot, majd kanállal beleszaggatjuk a tésztába és tovább sütjük még kb. fél órát.
Tipp:
Nem szükséges a teljes csomag pudingot beletenni, elég a fele is.