Kiss Katalin csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
- 250 g túró
- 250 g liszt
- csipet só
- 6 g foszfátmentes sütőpor
- 1 dl tej ( lehet növényi tej is)
- 5 ek olaj
- 10 dkg porcukor
Töltelékhez:
- holland kakaópor vagy karobpor
- olaj vagy olvasztott vaj/margarin
Elkészítése:
A túrót a cukorral alaposat törjük össze majd tegyük hozzá a tejet és az olajat, majd a sütőporral elkevert liszt. Alaposan összedolgozzuk, lisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtjuk. Megkenjük olajjal/vajjal..az általunk választott töltelékkel egyenletesen megszórjuk. Szorosan feltekerjük, és kb 2 centis szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt 180 fokos sütőbe tesszük. kb 10-12perc alatt készre sütjük.
Tipp
Sütésnél, ha kap egy kis színt a csigánk akkor már ki is vehetjük, mert különben kiszárad. Tálalhatjuk porcukorral meghintve, vagy magában is.