Halas zöldségkrémes hajdina – 9 hónapos kortól

recept leírása

A hagyományos gabonaféléktől eltérően a hajdina rosttartalma kiemelkedő, hallal párosítva egészséges és finom ételt tudsz kínálni gyermekednek.

Számos finom és kipróbált receptet találsz a weboldalon -> ManóMenü/receptek

Nézz szét webshopunkban is -> www.shop.manomenu.hu

Hozzávalók

4-5 evőkanál hajdina
Negyed zellergumó
1 kisebb csicsóka
80 g jó minőségű tonhal konzerv

Elkészítés lépései

1
A hajdinát megmossuk majd 2x-es mennyiségű vízben megfőzzük.
2
A zellert és a csicsókát alaposan megtisztítjuk, majd megpároljuk. Süthetjük is, akkor sokkal finomabb az íze, de ebben az esetben érdemes több mindent is a sütőbe tenni. Sót ne adjunk hozzá, mert a halkonzerv lehet, hogy tartalmaz sót, erre mindig figyeljünk.
3
A zöldségeket turmixoljuk, majd a hallal és a hajdinával tálaljuk.
Tipp: sütőben sült paprikacsíkot is tehetünk rá, ez nagyon édes, és akár kézzel is engedhetjük, hogy elfogyassza ezt az ételt gyermekünk.
A recept a Kifli támogatásával készült.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek

Banános zabszelet

Zöldséges frittata falatok

Magvajas fagyasztott banánfalatok