FÁNK HÁZI EPERLEKVÁRRAL

recept leírása

Vasy Orbán Katalin csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

  • 3 dl langyos tej
  • 1 ek porcukor
  • 30 g élesztő
  • Fél kg lisztet
  • egy csipet só
  • 4 (csapott) ek porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 dkg vaj

 

Elkészítés:

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a porcukorral. A többi hozzávalóval együtt összedolgozzuk és fél órát pihentetjük. Kb ujjnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk, majd további fél órát pihentetjük. Közepébe mélyedést nyomva, forró olajban kisütjük. Szalvétára kiszedve az olajat leitatjuk és házi eperlekvárral tálaljuk.

Hozzávalók

No data was found

Elkészítés lépései

No data was found

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek
1 éves kortól adható püré

Karalábé és édesburgonya püré

Paella

Farsangi fánk gyerekeknek

Bababarát fánk