Epres-rebarbarás túrós pite

recept leírása

Számos finom és kipróbált receptet találsz a weboldalon -> ManóMenü/receptek

Nézz szét webshopunkban is -> www.shop.manomenu.hu

Hozzávalók

Tészta hozzávalói:
250 g liszt / 200 durum, 50 tk/
100 g Mizo vaj
Fél csomag sütőpor
3 ek finomítatlan nádcukor
1 csomag bourbon vaníliás cukor
1 tojássárgája
1 ek Mizo natúr joghurt
1- 2 ek Mizo tej
Fél citrom héja reszelve/ kezeletlen
Töltelék:
2 tojássárgája
2 kanál cukor
2 tojásfehérje
1 marék eper
2 kisebb szál rebarbara hámozva, kis kockákra vágva
1 ek méz
5-6 púpos evőkanál Mizo túró

Elkészítés lépései

1
A tészta hozzávalóit összegyúrunk, majd a hűtőben pihentetjük 10 percet.
2
A tészta kb. feléből kibéreljük a formát.
3
Érdemes a tésztát 5 percig elősütni, így alul is finom omlós lesz, nem ázik el.
4
Töltelék: A tojássárgáját 2 kanál nádcukorral habosra keverjük. Ugyanígy teszünk a fehérjével is.
5
Az apróra vágott rebarbarát 1 evőkanál mézzel picit megpároljuk.
6
A túrót a tojássárgájába keverjük, majd hozzáadjuk fokozatosan a fehérjét is.
7
Az elősütött tésztára rákanalazzuk a tojásos túrós keveréket, majd rátesszük a megmosott epret, és a rebarbarát.
8
A tetejét a tészta másik feléből készült formákkal lefedjük.
9
Tojásfehérjével megkenjük, így szép fényes lesz.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek
1 éves kortól adható püré

Karalábé és édesburgonya püré

Paella

Farsangi fánk gyerekeknek

Bababarát fánk