Szántó Márta csoporttagunk receptje alapján
Hozzávalók:
½ kg liszt
10 dkg vaj
6 tojás sárgája
300 ml görög joghurt
1 ek cukor
Csipet só
Olaj a sütéshez
Banán
Eper
Túró
Elkészítés:
A tojás sárgákat egy mélyebb tálba ütjük, és szórunk rá egy csipet sót. Beleszórjuk a lisztet, cukrot, hozzáöntjük a görög joghurtot. 10 perce alatt hólyagosra gyúrjuk. Ha ragad akkor lisztet, ha kemény akkor görög joghurtot teszünk még hozzá. Ha kész, lisztezett deszkára rakjuk és 30 percet pihentetjük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és tetszés szerinti formákra szaggatjuk. Forró olajban aranybarnára sütjük. A túrót összeturmixoljuk a gyümölcsökkel.
Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:
IOS: ITT TÖLTHETED LE
Android: ITT TÖLTHETED LE