Fejes Anita csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
- 4 tojàs szétvàlasztva
- 2 ek kakaópor
- 2 ek liszt
- 4 ek cukor
Elkészítés:
A tojàsokat szétvàlasztjuk, a fehérjét kemény habbà verjük, a sàrgàjàt kikeverjük a cukorral, majd a liszttel, kakaóval és beleforgatjuk a habot. Sütőpapíros nagy lapos tepsibe simítjuk. Alsó-felső sütésen 180°C –on kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Ha a kakaóport kihagyjuk, akkor 4 ek. lisztet tegyünk még a masszához. Miután megsült kivesszük a sütőből és rögtön ráborítjuk egy szilikonos nyújtólapra. Megkenjük rögtön a lekvárral kézzel felcsavarjuk a keskenyebb végénél kezdve a téglalapnak.
Tipp:
Ne tekerjük túl szorosan , mert a lekvár kijön belőle és el is törhet a piskóta lapunk. Lehet túrós-joghurtos krémmel is tölteni, csak kell bele 1 pici zselatin. Ezen kívül sós verzióban is el lehet készíteni: tejszínes-gombàs töltelékkel, csirkével.