Major Nikolett csoporttagunk receptje alapján
Hozzávalók:
Bacon
Cukkini
Só
Bors
Kakukkfű
Tészta
2 dl tejszín
Tojás sárgája
20 dkg reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
A bacont rusztikusra szeleteljük, serpenyőben lesütjük. A cukkinit nagyobb darabokra vágjuk, nem kell megpucolni. Amikor a bacon megsült hozzáadjuk a feldarabolt cukkinit, összepároljuk, majd óvatosan megsózzunk (a bacon miatt), bátran borsozzuk a carbonara pikantériáját ez adja. Friss kakukkfüvet adunk hozzá. Eközben kifőzzük a tésztát és a főző léből kiveszünk egy keveset. Külön tálban a tejszínt összekeverjük annyi tojás sárgájával, ahány személyre készítjük az ételt. Hozzáadjuk a reszelt parmezán sajtot és összekeverjük. Ezután a szalonnás cukkinire öntjük, hirtelen átforgatjuk, nem kell sokáig sütni, mert akkor omlettet kapunk. Végül beleforgatjuk a már megfőtt tésztát. Így is hagyjuk még egy kicsit a tűzön. Tálalás után reszelt parmezán sajttal megszórjuk.
Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:
IOS: ITT TÖLTHETED LE
Android: ITT TÖLTHETED LE