Csokis puffancs

recept leírása

Kiss Katalin csoporttagunk receptje alapján.

Számos finom és kipróbált receptet találsz a weboldalon -> ManóMenü/receptek

Hozzávalók

100 g vaj
100 g étcsokoládé (45%-os)
200 g cukor – nád
2 db tojás
1 tk vanília eszencia
375 g búzaliszt
80 g holland kakaópor
100 ml 2,8%-os tej
A külsejére:
50 g porcukor
50 g kristálycukor

Elkészítés lépései

1
A csokoládét felolvasztjuk, és kicsit hagyjuk visszahűlni.
2
A száraz anyagokat, lisztet, kakaót és átszitált sütőport összekeverjük.
3
A vajat tálba tesszük, hozzáadjuk a nádcukrot, majd jól kikeverjük habverővel. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, vanília kivonatot, összekeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, folytatjuk a keverést.
4
Majd hozzáadjuk a száraz anyagokat és a tejet és ezt is összekeverjük. 2 órára a hűtőbe tesszük. Elég ragacsos masszát kapunk, de ne aggódjunk, mire vége a 2 órás pihenőnek a hűtőben addigra jobb lesz az állaga.
5
Ha letelt a 2 óra 2 db mélytányérba teszünk cukrot, egyikbe kristálycukrot, ha van finomszemcséset inkább, a másikba pedig porcukrot.
6
A tésztából kis labdákat gyúrunk, amit előbb a kristálycukorba, majd a porcukorba hempergetünk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, úgy, hogy kis helyet hagyjunk a sütik között. 180 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
7
Ha kivettük rácsra tesszük hűlni, lehetőleg lapáttal, mert még elég puhák a sütemények. Míg hűlnek a külső része ropogóssá válik.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek

Paella

Farsangi fánk gyerekeknek

Bababarát fánk

Madártej recept

Madártej