Császármorzsa

recept leírása

Kaiser Katalin csoporttagunk receptje alapján.

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Hozzávalók

50 dkg búzadara
2 tojás
2 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
Picike só
Olaj
2-3 dl tej
Mazsola (opcionális)

Elkészítés lépései

1
Egy tálba beleöntjük a darát, hozzáadjuk a cukrokat, a csipet sót, a citromhéjat, ráütjük a két tojást és a tejet.
2
A massza állagának tejbegríz szerűnek kell lennie. Végül hozzáadjuk a mazsolát.
3
Egy vastag fenekű fazékba beleöntjük az olajat, úgy, hogy kb 1 mm magasan legyen.
4
Ezt forróra hevítjük, ezalatt a massza besűrűsödik.
5
Ha felmelegedett az olaj, beleöntjük a masszát, kisebbre vesszük a lángot és ráteszünk egy fedőt.
6
Ha felmelegedett az olaj, beleöntjük a masszát, kisebbre vesszük a lángot és ráteszünk egy fedőt.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek

Csirke nuggets gyerekeknek

keksz babáknak, gyerekeknek

Édesburgonyás babakeksz

lencse bolognai gyerekeknek ebéd ötlet

Lencse bolognai