Hasulyóné Kozár Bernadett csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
- 100 g búzadara
- 7 g búzaliszt (BL55)
- 250 ml 2,8%-os tej
- 1 teáskanál vanília eszencia
- 3 db tojássárgája
- 3 db tojásfehérje
- 100 gkristálycukor
- 0,5 db citrom reszelt héja
A sütéshez
- 50 g vaj
A díszítéshez
- porcukor
- sárgabarack dzsem
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük (Igen, tényleg csak ilyen kevés liszt kell bele!) a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni, hogy a búzadara megszívja magát nedvességgel. Egy óra elteltével a tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral, és hozzákeverjük a tejes keverékhez. A tojások fehérjéjét egy csipet sóval és a citromhéj reszelékkel kemény habbá verjük, majd a habot hozzákeverjük a masszához. A vajat felolvasztjuk egy teflonos serpenyőben, és ráöntjük a masszát. Egy lapáttal, vagy fakanállal folyamatosan kevergessük, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra – egy 4 főre való adag a tűzhely erősségétől függően 30 percig is készülhet! FIGYELEM! Fontos, hogy a serpenyőnk elég nagy legyen, kényelmesen tudjuk benne kevergetni a masszát! A császármorzsát hagyjuk 5 percen át pihenni, majd porcukorral meghintve, esetleg valamilyen lekvárral, vagy gyümölcsszörppel tálaljuk.