Cheddaros rudacskák, karfiolos-brokkolis krumplipüré, cékla mártogatóssal.

recept leírása

Juhász-Borsy Gabriella csoporttagunk receptje alapján.

Számos finom és kipróbált receptet találsz a weboldalon -> ManóMenü/receptek

Nézz szét webshopunkban is -> www.shop.manomenu.hu

Hozzávalók

Cheddaros rudacskákhoz:
Fél kg sertés darálthús
1 db kis vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
150 g vörös cheddar sajt
4 ek teljeskiőrlésű panírmorzsa
1 tojás
Só, bors ízlés szerint
Kókuszzsír
Karfiolos-brokkolis krumplipüréhez:
1 kg burgonya
1 fél brokkoli, fél karfiol
50 g teavaj, 2 dl tej
só, bors ízlés szerint
Joghurtos cékla mártogatós:
Fél pohár natúr joghurt
4-5 jégkocka tartónyi céklapüré

Elkészítés lépései

1
A darálthúst ízesítem sóval, borssal ízlés szerint. Bele reszelem a vöröshagymát, fokhagymát és a chaddar sajtot.
2
Teszek bele egy tojást és a panír morzsát is bele szórom, majd össze gyúrom.
3
Kis rudacskákat formázok belőle és a tepsibe rendezem.
4
Kókuszzsírral szoktam átkenni és 180 fokra előmelegített sütőbe teszem 25 percre.
5
A krumplipüré szokásos módon készül, megfőzöm a krumplit sós vízben, majd a végén mikor leöntöttem róla a vizet bele teszem a vajat és a tejet és pürésítem.
6
A brokkolit és a karfiolt párolom, majd ketté szedve a krumplipürét egyikhez a karfiolt másihoz a brokkolit adom.
7
A céklamártogatós előre készített cékla püréből van, amit anno csak megfőztem és egy kis köménnyel fűszerezve pürésítettem, így tettem el a mélyhűtőbe. Úgyhogy csak kivettem a mélyhűtőből felmelegítettem, majd natúr joghurttal össze kevertem.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek
Kalács babáknak Húsvétra

Húsvéti kalácskenyér

Vöröslencsés krémleves

Húsvéti mézeskalács