Páldi Nikolett – Busafilé,gombamártás,köles,tepsis zöldségek.
Hozzávalók:
- Busa szeletek
- Páchoz : Olívaolaj,só,zsálya,kapor,citrom leve ,friss snidling és petrezselyem
- Köles
- házi vegeta
- csiperke, laska gomba
- kakukkfű
- petrezselyem
- tejföl
- tönkölyliszt
- Krumpli,
- édesburgonya,
- csicsóka,
- cukkini,
- póréhagyma,
- fagyasztott zöldség keverék
- só
- olaj
- fehérbors
A busaszeleteket egy órára pácba raktam: Olívaolaj,só,zsálya,kapor,citrom leve ,friss snidling és petrezselyem,majd serpenyőben mindkét oldalát készre sütöttem. A kölest a szokásos módon megfőztem,sóval ,házi vegetával ízesítettem. A mártáshoz csiperkét és laskát összedaraboltam,olajon póréhagymát pirítottam,ment rá a gomba,só,kakukkfű,petrezselyem, kis fehérbors, mikor megpuhult behabartam egy kis tejföllel és egy ek tönkölyliszttel,pár csepp citromlé került bele. Egy gáztepsit kibéleltem sütőpapírral,ezek mentek bele: Krumpli,édesburgonya,csicsóka,cukkini,póréhagyma,fagyasztott zölikeverék(brokkoli,répa,karfiol) só,olaj,kakukkfű,házi vegeta rozmaring,jól átkevertem az egészet,kis vizet öntöttem rá. 180 fokon kb. egy órát sült,a sütés felénél jól átforgattam az egészet. Kisfiam 14 hónapos,a mártásnak egyelőre csak a szaftját kapta ☺