Burgonyás pogácsa

recept leírása

Nagy Andrea csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
1 ek só
7,5 dkg víz
10 dkg tejföl
1 db tojás
10 dkg margarin
10 dkg sertés zsír
50 dkg liszt
25 dkg burgonya
2,5 dkg élesztő

Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük, majd áttörjük. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, majd jól összegyúrjuk. Az elkészült tésztánkat lisztezett deszkára öntjük, hajtunk rajta kettőt, 10-15 percre félre rakjuk kelni. Ha megkelt 2 cm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk és megkenjük tojással. 200 fokon aranysárgára sütjük.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Hozzávalók

No data was found

Elkészítés lépései

No data was found

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek
Farsangi fánk gyerekeknek

Bababarát fánk

Paradicsomleves gyerekeknek ManóMenü

11. hónaptól adható – paradicsomleves

Édesburgonyás pogácsa