Burgonyás és tepertős pogácsa

recept leírása

Barabás Nikolett csoporttagunk receptje alapján.

Számos finom és kipróbált receptet találsz a weboldalon -> ManóMenü/receptek

Nézz szét webshopunkban is -> www.shop.manomenu.hu

Hozzávalók

30 dkg liszt
20 dkg főtt burgonya
6 dkg zsír (ha csak krumplisnak készül, akkor 8 dkg)
1 tojás ( fele megy a tésztába a másik fele a tetejére kell a kenéshez)
0,75 dl víz
1 cs porélesztő
1,5 tk só
10 dkg tepertő darálva

Elkészítés lépései

1
A hozzávalókat a tepertő kivételével bedagasztjuk, majd kinyújtjuk és rákenjük a tepertőt.
2
Feltekerjük, mint a bejglit, majd középre hajtjuk mind a két oldalát. Így kelesztjük a duplájára.
3
Ha megkelt kinyújtjuk, majd hajtogatjuk.
4
Végül kiszaggatjuk és megkenjük a tojással a tetejét. 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
5
Ha csak burgonyás pogácsának készül akkor nem kell hajtogatni, csak bedagasztani, keleszteni, majd kinyújtani és szaggatni.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek

Medvehagymás cukkinikrém

Vöröslencsés krémleves

Töltött répás finomság