Banános zabszelet

recept leírása

A banános zabszelet egy ízletes és egészséges desszert, amely tökéletes választás lehet reggelire vagy tízóraira. Könnyen elkészíthető, tápláló, és tele van rostokkal, ami hosszan tartó energiát biztosít a nap folyamán. Ideális választás gyermekek, de felnőttek számára is egyaránt, akár otthoni fogyasztásra, akár egy kirándulásra.

Ehhez a recepthez ajánljuk figyelmedbe a ManóMenü ízletes zabkásáit, melyeket megtalálsz kínálatunkban -> ManóMenü webshop/élelmiszerek/zabkásák

Hozzávalók

2 db közepesen érett banán (220g hámozva)
110 g vaj (lehet mogyoróvaj, mandulavaj, napraforgómag vaj is)
120 g zabkása
Opcionális: 60 ml szójatej (vagy bármilyen más féle tej) kisebb gyerkőcök/csecsemők vagy puhább szeletre vágyók esetében
Tetejére gyümölcs, ez most áfonyával készült

Elkészítés lépései

1
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2
A banánt pépesítsd egy kisebb tűzálló edényben vagy tepsiben. (Minél nagyobb a tepsit használsz, annál vékonyabb lesz a szelet.)
3
Adjuk hozzá a vajat és keverjük össze a banánnal.
4
Adjuk hozzá a zabkását, és újra keverjük össze. A tej elhagyható, ha rágósabb szeletet szeretnénk, de a kisebb babák vagy kisgyermekek számára készül a szelet, ebben a szakaszban adjuk hozzá a tejet, és keverjük át.
5
Oszlassuk el a tetején a gyümölcsöt, süssük kb 30 percig még aranyszínű lesz a teteje, majd hagyjuk kihűlni, mielőtt felvágnánk és tálalnánk. Ha túl puhának tűnik a vágáshoz, hagyjuk hűlni 15-20 percig, mert idővel szilárdabb lesz.
Ha nem teszed hűtőbe, 2 napon belül fogyasztandó. Maradt belőle? Légmentesen záródó edényben hűtőszekrényben 5 napig eláll, vagy fagyaszd le, 3 hónapig fagyasztóban is tárolható.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek
gyümölcsös finomság

Gyümölcs roll

Joghurtos cseppek

Citromos jégkrém