Hozzávalók:
- 100 g liszt ( fele tk fele sima)
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- csipetnyi só
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 100g reszelt sajt
- 1 tojás sárgája
- negyed citrom leve (kb 1,5 – 2 evőkanál)
Elkészítés:
A száraz hozzávalók összekeverése után adjuk hozzá a vajat és morzsalékosra keverjük össze. Ezután tegyük bele a tojássárgáját és a sajtot. Ha eddig géppel dolgoztunk, akkor a masszádat most kézzel gyúrjuk jól össze. Fél órára csomagoljuk fóliába és pihentessük a hűtőben.
Ezután két sütőpapír között nyújtsuk nagyon vékonyra (max 1-1,5 mm) és vágjuk vagy formázzuk tetszőleges formákra. Villával szurkáljuk meg, hogy ne púposodjon fel. 170-180 fokon 10 perc alatt készre sütjük.