BABA RÁGCSA/KRÉKER

recept leírása

Hozzávalók:

  • 100 g liszt ( fele tk fele sima)
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • csipetnyi só
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 100g reszelt sajt
  • 1 tojás sárgája
  • negyed citrom leve (kb 1,5 – 2 evőkanál)

Elkészítés:

A száraz hozzávalók összekeverése után adjuk hozzá a vajat és morzsalékosra keverjük össze. Ezután tegyük bele a tojássárgáját és a sajtot. Ha eddig géppel dolgoztunk, akkor a masszádat most kézzel gyúrjuk jól össze. Fél órára csomagoljuk fóliába és pihentessük a hűtőben.
Ezután két sütőpapír között nyújtsuk nagyon vékonyra (max 1-1,5 mm) és vágjuk vagy formázzuk tetszőleges formákra. Villával szurkáljuk meg, hogy ne púposodjon fel. 170-180 fokon 10 perc alatt készre sütjük.

Hozzávalók

No data was found

Elkészítés lépései

No data was found

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek
Kalács babáknak Húsvétra

Húsvéti kalácskenyér

Vöröslencsés krémleves

Húsvéti mézeskalács