Kaiser Katalin csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 2,5 dkg cukor
- 2 dkg élesztő
- 2,5 dkg vaj
- (+5dkg a kenéshez)
- 1 tojás
- 1,2 dl tej
- 1 csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg dió
Sodóhoz:
- 4 dl tej
- 2 db tojássárgája
- 0,5 tasak vaníliás pudingpor
- 2 púpozott evőkanál cukor
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat, a tojást, a sót és a felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk,majd fél órát kelesztjük. Ha megkelt 1,5 cm vastagra nyújtjuk és egy 3-4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Egy 12 db-os muffin formát kikenünk vajjal és beletesszük a kiszaggatott tésztát, majd erre szórjuk a cukros diót, majd egy újabb adag tésztát teszünk rá. A tetejére csipet vajat teszünk. Előmelegített sütőben kb 18-20 perc alatt megsütjük. Míg sül elkészítjük a vanília sodót hozzá. A tojássárgáját egy lábasba tesszük, majd hozzákeverjük a cukrot és a pudingport, majd hozzáöntjük a tejet is. Lassú tűzön állandó kevergetés mellett összefőzzük.