Prókai Orsolya csoporttagunk receptje alapján
Hozzávalók:
- 3 nagyobb alma
- 2 dl birsalma lekvár
- 10 dkg margarin
- 2 tojás
- 5 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 10 dkg zabpehelyliszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 dl zabtej
- 1 kis kanál sütőpor
- fahéj
Elkészítés: Megpucoljuk az almákat, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk szeletekben. Megszórjuk fahéjjal, majd a tetejére rákanalazzuk a lekvárunkat. A margarint felolvasztjuk és az összes tésztához való alapanyagot hozzátesszük, (tojás, cukor, vaníliás cukor, lisztek, zabtej, sütőpor), majd egy turmix segítségével összedolgozzuk. A kész tésztát a korábban tepsibe helyezett alma szeletekre öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük. Miután elkészültünk a sütéssel, várjunk kicsit míg kihűl a tészta és megfordítjuk a tepsit, így a tészta kerül alulra az alma pedig felűre.
Tipp: Óvatosan használjuk a cukrot, mert a lekvár is édes. A sütőpor elhagyható, ha azt szeretnénk, hogy kicsit tömörebb, de vékonyabb legyen a tésztánk.