Almaszósz

recept leírása

Az almaszósz rendkívül sokoldalúan felhasználható, hiszen nem csak önmagában, hanem süteményekhez, joghurtokhoz, húsok mellé is kínálhatjuk, illetve nagyon jól használható bizonyos típusú édes süteményekhez cukor helyett édesítésként.

Számos finom almás receptet találsz a weboldalon -> ManóMenü/almás receptek

Hozzátápláláshoz szükséges eszközöket keresel? Nézz szét webshopunkban -> www.shop.manomenu.hu

Hozzávalók

1 kg hámozott, kimagozott alma
Ízlés szerint fahéj, vanília
kb 1 dl víz
1 teáskanál citromlé

Elkészítés lépései

1
Az almát kisebb darabokra vágva egy edénybe tesszük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet.
2
10-15 perc alatt fedő alatt megpárolódik az alma, ekkor hozzáadjuk a fűszereket.
3
Néhány perc múlva konyhai robotgéppel pépesítsük a kívánt állagra.
4
Ha sűrűbbre szeretnénk a szószt, akkor fedő nélkül néhány percig melegítsük, így besűrűsödik.
Hűtőben 5-6 napig áll el, de zárható szilikon püré vagy jégkocka tartóba le is fagyasztható.
A recept a Kifli támogatásával készült.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek
1 éves kortól adható püré

Karalábé és édesburgonya püré

Paella

Farsangi fánk gyerekeknek

Bababarát fánk