Almás rácsos

recept leírása

Nyirőné Sebestyén Erika csoporttagunk receptje alapján. Facebook csoportunkhoz itt tudsz csatlakozni -> ManóMenü | Facebook

Számos finom és kipróbált receptet találsz a weboldalon -> ManóMenü/receptek

Hozzávalók

30 dkg liszt
Pici só
1 tojássárgája
1 ek cukor
2 ek étolaj
1,5 dl langyos tej
2,5 dkg friss élesztő
Töltelékhez:
4 db közepes alma
Fahéj
Pici citromlé

Elkészítés lépései

1
Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
2
Hozzáadjuk a többi hozzávalót és bő ¾ órát pihentetjük.
3
Az almát lereszeljük, majd kifacsarjuk. Pici cukorral, fahéjjal és citromlével ízesítjük.
4
A tésztát 4 részre osztjuk.
5
Kinyújtjuk, majd reszelt kifacsart fahéjas almával megtöltjük.
6
180 fokon alsó-felső sütési módban kb 20 perc alatt készre sütjük.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek

Paella

Farsangi fánk gyerekeknek

Bababarát fánk

Madártej recept

Madártej