Almás pite

recept leírása

Gyurász-Varga Anita csoporttagunk receptje alapján.

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Hozzávalók

50 dkg liszt (lehet 250 g sima liszt és 250 g teljes kiőrlésű tönköly)
2 tojás
250 g margarin
2 csomag vaníliás cukor
Töltelék:
2 kg reszelt alma (héj nélkül)
1 cs vaníliás cukor
Fahéj ízlés szerint

Elkészítés lépései

1
A tészta alapanyagait összegyúrjuk, majd két részre osztjuk.
2
A tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
3
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd a már kinyújtott tésztára rakjuk.
4
A tészta másik felét is kinyújtjuk, majd a töltelékre rajuk.
5
Tetejét megkenjük tojással és megszurkáljuk villával.
6
180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek

Paella

Farsangi fánk gyerekeknek

Bababarát fánk

Madártej recept

Madártej